Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Navenek je reprezentantem České republiky prezident. Vrcholným orgánem odpovědným za formulaci zahraniční politiky je však vláda, což je podpořeno i faktem, že veškeré rozhodování prezidenta v oblasti zahraniční politiky musí být kontrasignováno. Prezident však může v rámci svého veřejného vystupování prezentovat vlastní názory, často značně odlišné od oficiálního vládního kurzu zahraniční politiky. Tyto projevy sice nemají povahu rozhodnutí a nejsou tudíž vázány na kontrasignaci vládou, přesto jsou z pohledu zahraničních partnerů vnímány jako vyjádření určité zahraničněpolitické orientace. Za této situace tedy záleží jen na ochotě či neochotě prezidenta své názory s ohledem na vládní politiku korigovat.

A že si prezident myslí, že v Kosovu nemají šéfovat lumpové, byť by nechali na území Kosova postavit druhou největší americkou vojenskou základnu v Evropě - Camp Bondsteel - nevidím jako ostudu. Je to docela rozumný názor.

8 2
možnosti

Lumpové? Proč takové eufemismy? 8-o

0 0
možnosti

Kde se - podle vás - vzalo pro Madlénku Albright do dnešního dne přetrvávající označení Balkánská řeznice? Opravdu je to srovnatelné s třetinou planety?

0 3
možnosti

M93i98l48a44n 73K24e68s81l

11. 9. 2019 21:23

Myslíte si,že prezident je u nás jediný,který má takový názor na Kosovo?Kdepak takových je nás více.

7 0
možnosti

Je nás hodně, ne více, ale takto to ventilovat je i podle mne přes čáru. Důležitý není efekt.

3 0
možnosti

Jediné možné řešení, zmínil ho před léty dnes často zostouzený VK starší, bylo Kosovo rozdělit. Zapomínáme, že balkánské poměry nejsou selanka čr/sr. Za několik desetiletí potentní místní Albánci udělali ze Srbů minoritu.a co s tím naděláte ...

1 0
možnosti

nebudete tomu věřit, ale Ilirové (Albánci) tam byli minimálně o dva a půl tisíciletí dřív.Rv

3 1
možnosti
Foto

Co tak ostudného prezident spáchal? Jen chtěl, aby se Česko chovalo jako Kypr, Španělsko či náš bratr Slovensko. Všechny státy, které uznaly Kosovo by měly uznat i připojení Krymu k Rusku. V principu jsou tyto akce totožné. A o to asi Zemanovi šlo.

4 12
možnosti
Foto

Možná nám vysvětlíte ke komu bylo Kosovo připojeno, když tvrdíte, že principielně je to s Krymem totožné.

10 2
možnosti
Foto

V souvislosti s Kosovem mluví náš moudrý prezident o drogové mafii a válečných zločincích. A takovouto zemi chce připojit ke svému milovanému Srbsku, které mimochodem nechal vybombardovat. Jsou to paradoxy. Prostě už mele páté přes deváté a ani o tom neví.

Za blog samozřejmě karma.

10 1
možnosti

Tak to zavání demagogií....pan premier Kosova půjde před mez.trib. v NL. Bombardování schválil velmi hlasitě prezident Havel , Zemanův souhlas jsem nezaregistroval, takže otázka zní kritizovat jeho vyjádření, které není daleko od pravdy. nebo že to pravil hlasitě při mezinárodní návštěvě?

3 3
možnosti

J. Ovčáček na dotaz ČTK, zda může prezidentův výrok potvrdit, uvedl, že „Názor pana prezidenta na Kosovo je dlouhodobě kritický a názor na Srbsko dlouhodobě pozitivní.“ - Já osobně dodávám - No dobře, ale co s tím má společného Česká republika ? ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Sbor mudrců (pardon poradců) vydal už dávno stanovisko, absolutně vážně (y), že pan prezident Zeman nezodpovídá za to, co říká ;-D;-D;-D

Myslím, že by toto prohlášení mělo být přímo součástí protokolu při každé z jeho zahraničních návštěv. A samozřejmě by mělo stoprocentně platit doma. ;-D

14 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS